DRIE ZELDZAME TIJGERS GEBOREN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

DRIE ZELDZAME TIJGERS GEBOREN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

In Safaripark Beekse Bergen zijn gisteren drie Siberische tijgers geboren. De welpjes en hun moeder maken het goed.  De verzorgers houden dit in de gaten door middel van camerabeelden.   De Siberische tijger is de grootste tijgersoort in de wereld. Een volwassen vrouwtjes tijger weegt al snel 140 kilo, een mannetje zeker 200 kilo. Moeder en vader tijger wonen sinds 2017 in het safaripark. Ze kwamen naar Beekse Bergen in het kader van een Europees fokprogramma. Wereldwijd leven er nog maar zo’n vijfhonderd Siberische tijgers in het wild, in Azië.  

JONGEREN DENKEN MEE OVER BETAALBAAR WONEN

JONGEREN DENKEN MEE OVER BETAALBAAR WONEN

Tientallen jongeren komen vandaag in Utrecht bij elkaar om na te denken over het tekort aan woningen. Zij vinden namelijk dat het als jongere steeds moeilijker is om een woning te krijgen. Dat geldt zeker ook voor Utrecht, waar jongvolwassenen volgens het CNV gemiddeld vijf tot zeven jaar op een sociale huurwoning moeten wachten Daarom willen de jongeren van de organisatie CNV dat sociale huurwoningen niet alleen via inschrijving, maar bijvoorbeeld ook via loting verdeeld worden. En dat bij het kopen van een huis wat minder streng wordt omgegaan met een studieschuld bij DUO.    

LEIDSCHE RIJN GETROFFEN DOOR STROOMSTORING: WINKELS EN BIOSCOOP GESLOTEN

LEIDSCHE RIJN GETROFFEN DOOR STROOMSTORING: WINKELS EN BIOSCOOP GESLOTEN

Leidsche Rijn is afgelopen week getroffen door een stroomstoring. Meerdere winkels in het centrum en de woningen in de wijk Hoge Weide zaten zonder elektriciteit. Ook het St. Antonius Ziekenhuis heeft korte tijd zonder stroom gezeten. Het is niet bekend hoeveel huizen precies getroffen zijn door de storing. De winkels in Leidsche Rijn Centrum hebben de deuren gesloten. Op het Brusselplein zitten klanten te wachten. Ook auto’s konden de parkeergarage bij het centrum niet uit. Alle filmvoorstellingen tot 14.00 uur bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn gingen vanwege de storing niet door.    

HONGERSTAKING BIJ STADSKANTOOR VOOR POLITIEKE GEVANGENEN MAROKKO

HONGERSTAKING BIJ STADSKANTOOR VOOR POLITIEKE GEVANGENEN MAROKKO

Vanaf donderdagochtend zullen er hongerstakers te vinden zijn voor het stadskantoor. Met de staking vragen ze aandacht voor de politieke gevangen in Marokko die ook al weken in hongerstaking zijn. De protestbeweging uit het Rifgebergte ging in staking vanwege de lange gevangenisstraffen, sommige zelfs tot twintig jaar. Met de tweedaagse staking willen de hongerstakers de Nederlandse politiek en oproepen om de behandeling van de gevangenen te veroordelen.

LINTJE VOOR POLITIEAGENT UIT KANALENEILAND

LINTJE VOOR POLITIEAGENT UIT KANALENEILAND

Zefanja Engberts, de agent die zich uit een brandende flat in Kanaleneiland liet vallen, heeft afgelopen week een lintje gekregen van de burgemeester van Zanen. Vorig jaar speelde zich een gezinsdrama af in een flat aan de Marshalllaan. Een 70-jarige man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht en zijn vrouw te hebben doodgestoken. De politie kwam kort na een melding van de brand aan. Zefanja Engberts was een van de agenten die als eerste aanwezig was. Nu, ruim een jaar later krijgt hij voor zijn heldhaftige actie een Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons.

BIBLIOTHEEK LEIDSCHE RIJN OPENT 23 APRIL

BIBLIOTHEEK LEIDSCHE RIJN OPENT 23 APRIL

De Bibliotheek in Leidsche Rijn opent dinsdag 23 april voor de eerste keer. Naast de boeken die je er kunt vinden, is er ruimte om te werken en te studeren.  De bibliotheek is duurzaam gebouwd: zonnepanelen zorgen voor de stroom, pompen gebruiken buitenlucht als bron voor de verwarming en de verlichting gaat pas aan als mensen aanwezig zijn. Op de begane grond is de entree met zitjes, kranten en tijdschriften.  Er is een speelplaats met boekjes voor kinderen van 0-8 jaar.  Ook is er een tribune met 70 zitplaatsen biedt ruimte voor voorstellingen en debatten. Op de eerste etage zit…

UTRECHTSE BUSHALTES KRIJGEN GROENE DAKEN

UTRECHTSE BUSHALTES KRIJGEN GROENE DAKEN

Meer dan 300 bushaltes in Utrecht krijgen groene daken. Bovendien krijgen de haltes energiezuinige ledverlichting en een bankje van bamboe. Ook komen er bushaltes met zonnepanelen. Volgens de wethouder Kees Diepeveen zijn dit soort plannen belangrijk voor een beter milieu in de stad. De daken worden in april tot en met juni 2019 aangelegd. Utrechters die zelf een groen dak willen aanleggen kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente.    

NIEUWE PLANNEN VOOR DE INRICHTING VAN DE KANAALSTRAAT

NIEUWE PLANNEN VOOR DE INRICHTING VAN DE KANAALSTRAAT

De gemeente Utrecht heeft samen met de bewoners plannen om Kanaalstraat weer aantrekkelijker te maken. De plannen zijn in 2017 al gemaakt door bewoners en ondernemers uit Lombok, maar worden nu uitgewerkt. Zo willen de bewoners straks dat de drukke straat maar éénrichtingsverkeer heeft. Ook komen er speciale parkeerplekken voor ondernemers die willen laden en lossen. Om de overlast van zwerfafval te verminderen is een schoonmaakbedrijf zeven dagen per week aanwezig in de Kanaalstraat.    

WOONTOREN DE SYP IS VIERDE, RABOBANK IS TWEEDE EN DE HOOGSTE IS DE DOM

WOONTOREN DE SYP IS VIERDE, RABOBANK IS TWEEDE EN DE HOOGSTE IS DE DOM

De eerste bewoners hebben de sleutel gekregen van hun woning in de torenflat De Syp. De toren aan de Van Sijpesteijnkade is met 90 meter het hoogste woongebouw van Utrecht. Het gebouw is 29 verdiepingen hoog en is na de Domtoren (112 meter), de Rabotoren (105 meter) en het stadskantoor (94 m) het hoogste gebouw van de stad. De woontoren heeft 266 appartementen, met twee, drie of vier kamers per woonruimte. Ook komt er binnenkort een nieuw plein vlakbij de woontoren. De bouw van dit plein is nog niet afgerond.    

KONINGIN MÁXIMA BEZOEKT TIVOLI VREDENBURG

KONINGIN MÁXIMA BEZOEKT TIVOLI VREDENBURG

Koningin Máxima was op 18 april in Utrecht. Ze bezocht het congres van Nibud in Tivoli Vredenburg. Het Nibud viert met dit congres zijn 40-jarig bestaan.  Tijdens het congres presenteert het Nibud een onderzoek, waarin de organisatie op een rij heeft gezet hoe de Nederlander in 2019 met zijn geld omgaat. Daaruit blijkt onder meer dat ruim een 27 procent van de huishoudens niet weet of ze recht hebben op toeslagen. Van de huishoudens met een laag inkomen weet 1 op de 6 dit niet. Huishoudens met geen vast inkomen weten minder goed dan huishoudens met een vast inkomen of…

1 2 3 6